1e plaats tijdens de bondskampioenschappen van de NHB.

Het 1e recurveteam van boogschietvereniging “De Gouden Treffer” uit Ruurlo werd op zaterdag 31 maart gehuldigd voor het behalen van de 1e plaats tijdens de bondskampioenschappen van de NHB.

Het betrof de wedstrijden 18 mtr. Indoor in de A-klasse.

Gedurende het winterseizoen worden er, in de regio, minimaal 4 wedstrijden geschoten van 2 heulen ( 1 heul is 30 pijlen) Vooraf schiet elke deelnemer 2×3 proefpijlen, om nog iets aan zijn/haar boog te kunnen verstellen.

Na de regiowedstrijden worden de teams uitgenodigd voor Rayonwedstrijden. Voor de bondskampioenschappen die hierop volgen, worden 7 teams uitgenodigd die, binnen Nederland, de meeste punten hebben gescoord. Ook deze wedstrijd begint met 2×3 proefpijlen en vervolgens 2×30 wedstrijdpijlen. De vier teams met de hoogste punten moeten hierna met elkaar “kampen”. Drie schutters van het team moeten dan binnen twee minuten elk twee pijlen schieten. Op deze manier wordt plaats 1 t/m 3 bepaald.

De huldiging vond plaats in de boogschiethal in Ruurlo, tijdens de jeugdtraining die o.a. verzorgd wordt door de teamcoach van het winnende team. Het team bestaat uit: Co Middelink (coach/trainer), Kayra Wolsink, Coen Middelink en David Maatman (niet op deze foto).

Namens het bestuur en de leden werd het team, nogmaals, gefeliciteerd en in de bloemetjes gezet.

Personen die kennis willen maken met deze sport kunnen, vrijblijvend, komen kijken of meeschieten, met name de zaterdag ochtend, vanaf 9 uur (aspiranten), vanaf 10.30 uur (cadetten) en vanaf 13 uur (vrije training).

Meer info is te vinden op deze website