Ticketverkoop finales Archery2019 van start

Kortingsactie en exclusieve voorverkoop voor NHB-leden

Image

Reserveer je plek in de Archery2019 Arena!

Kom met je club naar de WK en doe mee aan het Dukes of Archery Tournament

Image

Beste handboogvereniging,

Leden van de Nederlandse Handboog Bond krijgen van 14 december tot en met 31 januari voorrang op de kaartverkoop voor de finales van de Wereldkampioenschappen Handboogschieten 2019. Daarnaast ontvangen NHB-leden €2,50 korting per ticket, per sessie (excl. servicekosten) als ze voor 31 januari bestellen. Vanaf 1 februari is de kaartverkoop open voor iedereen, tegen het reguliere tarief.

Finales op 15 en 16 juni

Om zoveel mogelijk NHB-leden de kans te geven om de finales van de wereldkampioenschappen bij te wonen, zijn de twee finaledagen van de wereldkampioenschappen opgedeeld in een ochtend- en een middagsessie, met op 15 juni de compoundfinales en op 16 juni de recurvefinales.

Dukes of Archery tournament

Tegelijkertijd met de start van de kaartverkoop gaan ook de inschrijvingen van start voor het Dukes of Archery Tournament. Het toernooi op zaterdag 15 juni is de ultieme kans voor compound- en recurveschutters van alle niveau’s om een wedstrijd op de venue van de Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten te schieten. Het inschrijfgeld voor Dukes of Archery bedraagt €35,-.

Image

Kwalificaties & WK Para Handboogschieten

Archery2019 begint van 3 tot met 9 juni met de Wereldkampioenschappen Para Handboogschieten. De finales van de wereldkampioenschappen voor schutters met een beperking vinden eveneens plaats in de speciale Archery2019 Arena en zijn volledig gratis te bezoeken. Hetzelfde geldt voor de kwalificaties van beide WK’s die op doordeweekse dagen plaatsvinden. 

Hopelijk tot volgend jaar in ‘s-Hertogenbosch!

#Archery2019

Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten 2019

De organisatie van de Hyundai Wereldkampioenschappen (Para) handboogschieten is in handen van The Organizing Connection, in nauwe samenwerking met de Nederlandse Handboogbond (NHB), de provincie Noord-Brabant en de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Archery2019 wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS. Official sponsors van Archery2019 zijn Hyundai, Longines, Sportoto, Errea en Red Bull.

Uitnodiging ALV 2019

Uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering dinsdag 18 december 2018
Agenda;

 •  Opening door de voorzitter om 20.00 uur
 •  Ingekomen stukken.
 •  Notulen van de ALV van 15 mei 2018 (worden meegestuurd).
 •  Mededelingen.
 •  Verslag wedstrijdcommissaris.
 •  Pauze.
 •  Jaarverslag penningmeester.
 •  Verslag kascommissie (Frank, Gerrit en als reserve Jan den Besten).
 •  Benoeming nieuwe leden kascommissie.
 •  Opstarten stratentoernooi.
 •  Wet bescherming persoonsgegevens (AVL).
 •  Vertrouwenspersoon.
 •  Eventueel verplaatsen sporthal.
 •  Nieuwe kleding.

Actie punten:

Definitieve wedstrijddagen Regio wedstrijden

13 en 14 oktober St. Switbertus Lichtenvoorde
27 en 28 oktober Haaksbergsche schutterij Haaksbergen
03 en 04 november ABC Taxus Arnhem
10 en 11 november De Gouden Treffer Ruurlo
24 en 25 noveber ISV de Vrijbuiters
Tevens is er een A-status wedstrijd in onze regio op 9 december door Sagittarius te Enschede.
Om eventueel nog op te geven kan in op het prikbord of via de mail: wedstrijdcommissaris@degoudentreffer-ruurlo.nl  (Wilgert ter Beek).
Met vriendelijke groet,
Rudi Boswinkel

1e plaats tijdens de bondskampioenschappen van de NHB.

Het 1e recurveteam van boogschietvereniging “De Gouden Treffer” uit Ruurlo werd op zaterdag 31 maart gehuldigd voor het behalen van de 1e plaats tijdens de bondskampioenschappen van de NHB.

Het betrof de wedstrijden 18 mtr. Indoor in de A-klasse.

Gedurende het winterseizoen worden er, in de regio, minimaal 4 wedstrijden geschoten van 2 heulen ( 1 heul is 30 pijlen) Vooraf schiet elke deelnemer 2×3 proefpijlen, om nog iets aan zijn/haar boog te kunnen verstellen.

Na de regiowedstrijden worden de teams uitgenodigd voor Rayonwedstrijden. Voor de bondskampioenschappen die hierop volgen, worden 7 teams uitgenodigd die, binnen Nederland, de meeste punten hebben gescoord. Ook deze wedstrijd begint met 2×3 proefpijlen en vervolgens 2×30 wedstrijdpijlen. De vier teams met de hoogste punten moeten hierna met elkaar “kampen”. Drie schutters van het team moeten dan binnen twee minuten elk twee pijlen schieten. Op deze manier wordt plaats 1 t/m 3 bepaald.

De huldiging vond plaats in de boogschiethal in Ruurlo, tijdens de jeugdtraining die o.a. verzorgd wordt door de teamcoach van het winnende team. Het team bestaat uit: Co Middelink (coach/trainer), Kayra Wolsink, Coen Middelink en David Maatman (niet op deze foto).

Namens het bestuur en de leden werd het team, nogmaals, gefeliciteerd en in de bloemetjes gezet.

Personen die kennis willen maken met deze sport kunnen, vrijblijvend, komen kijken of meeschieten, met name de zaterdag ochtend, vanaf 9 uur (aspiranten), vanaf 10.30 uur (cadetten) en vanaf 13 uur (vrije training).

Meer info is te vinden op deze website

Bondskampioen recurve

Ons 1e recurve team is bondskampioen geworden.

Wij willen

 • Kayra Wolsink,
 • David Maatman,
 • Coen Middelink,
 • Co Middelink,

van harte feliciteren met dit succes.

Namens het bestuur D.G.T.

LET OP geen trainen!

In verband met ons stratentoernooi is er geen trainen op:

dinsdag 13 en 20 maart en vrijdag 16 en 23 maart.

Met vriendelijke groet,

Rudi Boswinkel