Vereniging

“De Gouden Treffer”
Wij tellen als vereniging gemiddeld 65 leden waarvan 50 schutters zowel jong als  oud actief bezig zijn met deze sport.

Handboogsport heeft een heel erg grote aantrekkingskracht op de jeugd. Wie heeft er nu nooit gedroomd om net zoals Robin Hood te schieten. Daarnaast is het goed voor de ontwikkeling van de lichamelijke coördinatie en de concentratie vermogen van een kind. Handboogsport is een sport die nog goed te leren is op oudere leeftijd. Het is geen ingewikkelde sport. U zult vele senioren aantreffen bij verenigingen in uw buurt!

Ook is handboogsport een uitstekende sport voor mensen met een lichamelijke beperking. De sport is een goede manier om de romp, schouder en armspieren te trainen. Tevens is het een van de weinige sporten waar deze mensen op volledig gelijkwaardige basis aan de competitie deelgenomen kunnen worden!

Er worden met grote regelmaat Europesche en wereldkampioenschappen, en natuurlijk de paralympische spelen! Kortom, handboogsport is een sport die zich door haar grote aanbod aan competitievormen leent voor iedereen. Jong, oud, man of vrouw, iedereen kan samen en naast elkaar de handboogsport beoefenen. Gezelligheid speelt van oudsher een belangrijke rol in de sport en nu nog steeds. Het is dus een echte familiesport.

Eenmaal per jaar organiseren wij een bedrijfscompetitie hieraan nemen zowel bedrijven als verenigingen mee, rond  400 mensen komen hier vier avonden schieten en strijden hier om het kampioenschap van Ruurlo. Op de vrijdag na het evenement wordt de prijs uitreiking gehouden met leuke attenties en foto’s voor het contact en krant  met uitslagen.

Tevens houden wij hier afd. wedstrijden volgens de NHB reglement, daarnaast worden elke woensdag wedstrijden gehouden met om liggende verenigingen, een zogenaamd viertal competitie.

Hieronder ziet U enkele foto’s van onze accommodatie van 38 meter lang en 8.5 meter breed

baan  binnenbaan

De bovenste foto’s ziet U een gedeelte van de schietbaan, lengte schietbaan wedstrijd baan voor bond wedstrijden zijn 18 meter en 25 meter indoor.

sponsors

Boven ziet U de reclame borden zoals ze hangen, regelmatig worden de borden van achter naar voren gewisseld zodat elk bord achter of voor komt te hangen.

Onderste foto ziet U een gedeelte van de kantine met bar.
Totale grootte van het gebouw is ongeveer 380 m2
zit